Cea de-a 74-a întâlnire a Comitetului Director al European Property Federation a avut loc în România

Membrii EPF dețin și administrează bunuri imobiliare în valoare 1.500 mld. euro

București, 3 iunie În cadrul întâlnirii de la București, Comitetul Director al European Property Federation (EPF) a anunțat că este prioritară expansiunea federației în Europa Centrală și de Est, care va fi realizată sub coordonarea lui Liviu Tudor, fondator și președinte al Asociației Proprietarilor Români de Clădiri (RABO).

Delegatia EPF, iunie 2015 (3)

Cea de-a 74-a întâlnire a Comitetului Director al EPF a avut loc la București, în data de 2 iunie. În cadrul acestei întâlniri, liderii EPF, care dețin și administrează un portofoliu imobiliar în valoare de 1.500 miliarde de euro, au discutat despre expansiunea federației în Europa Centrală și de Est, aceasta fiind prioritară pe agenda EPF în 2015.

„Majoritatea țărilor din Europa Centrală și de Est au cel mult o asociație a proprietarilor de locuințe sau a proprietarilor de proiecte rezidențiale de mărimi mici. Având în vedere că legea europeană afectează domenii cruciale pentru sectorul imobiliar, aceste țări au nevoie de asociații puternice care să reprezinte jucătorii cei mai mari din sectoarele comercial și rezidențial. EPF nu le poate apăra interesele în absența acestor asociații, așa cum și noi la rândul nostru avem nevoie de susținerea guvernelor pe care le reprezentăm și a membrilor Parlamentului European”, a declarat John R. Frederiksen, președintele European Property Federation și al Federației Daneze a Proprietarilor de Clădiri.

„Pentru EPF, RABO reprezintă asociația de referință a noilor state membre. A devenit un participant important în toate eforturile susținute de EPF, de la acțiunile în domeniul eficienței energetice la cele ale mediului înconjurător sau ale planificării legislative. Ne bucurăm că Liviu Tudor a acceptat să conducă efortul nostru de extindere”, a adăugat John R. Frederiksen.

Liviu Tudor are o experiență de 25 de ani în afaceri și peste 17 ani în domeniul imobiliar si comercial, fiind unul dintre cei mai mari proprietari de spații de birouri din România. Este membru al Consiliului Director al EPF din anul 2011, anul în care a fost fondată RABO.

„Țelurile principale sunt aceleași pentru toți jucătorii: să informăm factorii de decizie politică și să aducem prosperitatea în țările noastre de origine. În absența unei voci comune, industria imobiliară se va dezvolta în direcții diferite, indiferent de efortul depus de fiecare în parte. De exemplu, nu putem ignora faptul că există probleme comune în multe dintre țările europene și că pentru toți dezvoltatorii, transparența procedurilor legale ce privesc piața imobiliară este vitală. Acesta este motivul pentru care EPF a fost fondată: pentru a reprezenta toate aspectele legate de deținerea proprietăților și investițiilor imobiliare”, a spus Liviu Tudor, președintele RABO și vicepreședintele Comitetului Director al EPF.

###

Despre EPF și RABO  

EPF (European Property Federation) reprezintă interesele tuturor proprietarilor și investitorilor din piața imobiliară europeană: proprietari de dezvoltări rezidențiale, comerciale, dezvoltatori, centre comerciale sau investitori instituționali (bănci, companii de asigurări, fonduri de pensii). Membrii EPF dețin și administrează proprietăți imobiliare a căror valoare depășește 1.500 miliarde de euro. www.epf-fepi.com

RABO, membră a European Property Federation, este prima organizație care reunește unii dintre cei mai importanți investitori în clădiri comerciale din România. RABO promovează un cadru economic uniform, stabil și transparent, în conformitate cu standardele și normele europene în vigoare. Organizația colaborează îndeaproape cu liderii din industrie și inițiatorii de politici europene, pentru a asigura un cadru armonizat pentru investițiile în sectorul proprietăților, noi dezvoltări, finanțări imobiliare, eficientizare energetică și protecția mediului. www.rabo.org.ro