RABO si BIFM continua si in acest an organizarea in Romania a noi module de instruire pentru managerii de facilitati

București, 6 februarie 2012 – RABO (Patronatul Proprietarilor de Clãdiri din România), prin intermediul RABO Academy, continua organizarea de cursuri pentru managerii de facilitati, în cadrul primului program educational internațional de Management al Facilităților din Romania realizat împreuna cu cel mai prestigios institut de specialitate din Europa, British Institute of Facilities Management (BIFM). Fiecare temă de curs va fi sustinută la București de instructori britanici din cadrul BIFM și va avea durata de o zi.

Dacă în țările dezvoltate ocupația de Manager de Facilități are o istorie de aproape trei decenii, în România aceasta constituie un pionierat, ocupația nefiind înca inclusa în Nomenclatorul Calificarilor. Identificând oportunitatea, RABO a inițiat – în parteneriat cu prestigioasa BIFM – primul program educațional dedicat profesiei de Manager de Facilități, care a debutat anul trecut și continua prin cursurile de specializare si in 2012.

Programele de instruire oferite de BIFM sunt strâns legate de cele 20 de competențe specifice domeniului de Management al Facilităților și au fost proiectate pentru a sprijini profesioniștii din acest domeniu să se dezvolte și să evolueze din punct de vedere profesional. Cursurile organizate de RABO în parteneriat cu BIFM oferă o certificare profesională recunoscută la nivel global.

Primele două module de curs se vor desfasura în datele de 9 mai (Essential Communication Skills) si 10 mai (Building Surveying and Maintenance), urmand ca alte două module (Customer-focused FM și Energy Management) să fie organizate în toamna acestui an la date care vor fi comunicate ulterior.

Detalii legate de organizare, prețuri și inscriere pentru primele doua module de curs vor fi comunicate până la mijlocul lunii martie.